Dunpleister

StucDeal heeft meer dan 10 jaar ervaring in nieuwbouw stucen met dunpleister. We kunnen wel zeggen dat stukadoors van StucDeal een van de eerste stukadoors waren in Nederland die machinaal dunpleister aanbrengt aan de muren en plafond. De trend van machinaal stucwerk met dunpleister is de afgelopen 5 jaar in nieuwbouw meer toegenomen. Wat is dunpleisteren eigenlijk? Dunpleister is een kant-en-klare en kalkvrije egalisatiepleister voor het glad maken van muren met een laagdikte van 1 tot 3mm. Dunpleister aanbrengen behoort tot de spuitpleister familie, net zoals spackspuiten. Dunpleister aanbrengen wordt machinaal aangebracht er is daarna gereed om vervolgens geschilderd of gespoten te worden met latexverf. In de meeste dunpleisters zijn dusdanig veel hecht- en bindmiddelen verwerkt dat een primer of voorstrijkmiddel niet nodig is. Dunpleister is enkel geschikt voor nieuwbouw wanden i.v.m. de laagdikte die er wordt aangebracht en het feit dat ze goed schuurbaar zijn. Bovendien is dunpleister/glad stucwerk de trends van 2021 en 2022 in stucwerk.

Wat is het voordeel van dunpleister?

 • De egale afwerking van dunpleister aanbrengen zorgt voor een strakke aanblik
 • Waardevermeerdering woning
 • Licht wordt beter door de ruimte verdeeld waardoor de ruimte egaler en lichter wordt.
 • Goede ondergrond voor muurverf, behang en tegelwerk
 • De meubels, keukenkasten en andere inrichting komen beter tot hun recht

In nieuwbouwwoningen worden alle wanden behangklaar opgeleverd vanuit bouw. Het machinaal spuiten van dunpleister heeft voordelen ten opzichte van traditioneel gips stucwerk. Het allergrootste voordeel is natuurlijk de prijs. Omdat de wanden al behangklaar opgeleverd zijn is dunpleister aanbrengen 50% goedkoper dan traditioneel gips stucwerk. Omdat dunpleister machinaal gespoten is is het sneller verwerkbaar en heeft het een korte droogtijd van 24 uur ten opzichte van lange droogtijd van traditionele gips stucwerk. Een ander voordeel is dat het minder bende en rommel geeft dan traditioneel stucwerk en goed schuurbaar is. Zelfs nieuwbouw wanden dunpleister aanbrengen nadat de keuken is geplaatst behoort tot de mogelijkheden.

Dunpleister muur

Dunpleister aanbrengen aan muren wordt machinaal gedaan. Als uw nieuwbouwwoning net is opgeleverd door het bouwbedrijf dan zijn in de meeste gevallen de muren behangklaar opgeleverd en de plafonds gespoten met spackspuitwerk. Wij kunnen ons natuurlijk voorstellen dat u maar een bepaald budget heeft om de muren in uw nieuwbouwhuis te laten voorzien van glad stucwerk. Muren stucen met dunpleister wordt gedaan om de muur een strakke en rechte afwerking te geven. Het doel is om alle oneffenheden te verwijderen. Met stucwerk dunpleister afwerking zorgt StucDeal dat uw wanden strak worden afgewerkt. De meeste nieuwbouwbewoners kiezen tegenwoordig voor glad stucwerk/dunpleister voor hun nieuwbouwwoning.

Een nieuwbouwwoning moet zijn fundering namelijk nog vinden gedurende de eerste vijf jaar. Dit betekent dat er krimpscheurtjes in de wanden en plafonds kunnen optreden. Het is wel begrijpelijk dat sommige nieuwbouwbewoners wel hierover twijfelen wat de beste keuze is voor hun nieuwbouw woning in verband met de optredende scheurvorming. Gelukkig hoeft u tegenwoordig geen vijf jaar meer te wachten voordat u uw nieuwbouw woning kunt stucen, doordat er speciale technieken zijn die door StucDeal toegepast wordt voor het stucen van muren en plafond. Daarom raadt StucDeal al zijn klanten en nieuwbouwbewoners hierbij wel aan om te kiezen voor glad stucwerk/dunpleister. StucDeal staat voor kwaliteit, snelheid en betaalbaarheid met mooie strakke wanden als resultaat.

Dunpleister plafond

De meeste plafonds worden in nieuwbouw opgeleverd met spackspuit afwerking. Het komt heel vak voor dat bewoners de afwerking spackspuitwerk voor hun plafond niet mooi vinden en graag de plafonds voorzien van glad stucwerk. StucDeal is een van de eerste stukadoorsbedrijf in Nederland die machinaal glad stucwerk/dunpleister aanbrengt op plafonds. Met glad stucwerk zorgt StucDeal dat uw plafonds en wanden strak worden afgewerkt. Niet alleen de muren van een ruimte worden door onze ervaren stukadoors gestuct of latexverf gespoten, ook het plafond werken wij netjes voor u af. Bij de oplevering van een nieuwbouwwoning worden in meeste gevallen V-naden plafonds van spackspuitwerk opgeleverd vanuit bouw. Door middel glad stucwerk worden V- naden/ kanaalplaten plafond met speciale gips en stucgaas dicht gestukt zodat er geen scheurtjes voorkomt en dat u geen hoogteverschil ziet tussen de platen. Voor een mooie uitstraling van een ruimte is het niet alleen belangrijk dat de muren er netjes uitzien, maar ook het plafond is vrijwel net zo belangrijk. Het plafond is een belangrijk onderdeel van het woning en zeer bepalend voor de sfeer. Met onze stuc systeemtechnieken is uw nieuwbouwwoning in 2 dagen droog en klaar voor latex spuiten. StucDeal garandeert het beste resultaat en zorgt ervoor dat uw plafond er glad en netjes uitziet.

Dunpleister nieuwbouw

Niet iedere nieuwbouwwoning is hetzelfde en de werking van de fundering verschilt per nieuwbouw woning. Om de juiste keuze te maken voor het stucen van uw nieuwbouwhuis, is het wel belangrijk om de juiste afwerking te kiezen. Daarom is het heel belangrijk om een ervaren stukadoor langs laten komen om advies in te winnen. StucDeal ploeg is hiervoor het beste adres met een jarenlange ervaring in nieuwbouw. Een nieuwbouwwoning moet zijn fundering namelijk nog vinden gedurende de eerste vijf jaar. Dit betekent dat er krimpscheurtjes in de wanden en plafonds kunnen optreden. Gelukkig hoeft u tegenwoordig geen vijf jaar meer te wachten voordat u uw woning kunt stucen, doordat er speciale technieken zijn voor het stucen plafond en muren van nieuwbouwwoningen. De egale afwerking van dunpleister aanbrengen zorgt voor een strakke aanblik. Hierdoor is deze muur of plafond afwerking in nieuwbouw geschikt voor airless latex spuitwerk of handmatig sauzen met latex muurverf en roller.

Daarom raad StucDeal al zijn klanten hierbij wel aan om te kiezen voor dunpleister/glad stucwerk. Dunpleister afwerking geeft een moderne uitstraling aan uw nieuwbouwwoning en zorgt er ook voor dat eventuele scheurtjes gemakkelijk kunnen worden hersteld wanneer deze toch optreden. Ook met het herstellen van scheuren in uw nieuwbouw plafond of muren heeft StucDeal ruimschootse ervaring.

dunpleister

U hele nieuwbouwwoning even snel bereken wat het kost?

Vraag gratis een offerte aan

Wat is het verschil tussen dunpleister en stucwerk?

Het verschil tussen dunpleister en normaal stucwerk is dat dunpleister machinaal gespoten wordt en een laagdikte heeft. De laagdikte die er wordt aangebracht bij dunpleister is 1 tot 2mm. Normaal traditionele gips stucwerk wordt in de meeste gevallen handmatig aangebracht en heeft een gipslaag van tussen 8 tot 10mm dikte. In nieuwbouwwoningen worden alle wanden behangklaar en vrij vlak en recht opgeleverd vanuit bouw. Het machinaal spuiten van dunpleister heeft voordelen ten opzichte van traditioneel gips stucwerk. Het allergrootste voordeel is natuurlijk de prijs i.v.m. de laagdikte die er wordt aangebracht. Omdat dunpleister machinaal gespoten is is het sneller verwerkbaar en heeft het een korte droogtijd van 24 uur ten opzichte van lange droogtijd van traditionele gips stucwerk. Doordat de dunpleister machinaal en in een dunnere laag dan stucwerk wordt aangebracht zijn de dunpleister prijzen per m2 goedkoper dan ten opzichte van traditioneel stucwerk.

Veelgestelde Vragen

Dunpleister

Dunpleister aanbrengen is over het algemeen niet geschikt voor bestaande oude woningen. Omdat dunpleister aanbrengen meer geschikt is voor nieuwbouw wanden en plafond i.v.m. de laagdikte die er wordt aangebracht. Er moet dan vaak een dikkere laag opgezet worden bij oude woningen, dan bij dunpleisterwerk. Dit komt omdat, bestaande oude woningen ondergronden vaak onregelmatig zijn. Ons advies is om bestaande oude woningen nooit te laten spuiten met dunpleister en gewoon normaal traditionele gips stucwerk aan te brengen om het beste resultaat te behalen.

Dunpleister spuiten is enkel geschikt voor nieuwbouw wanden en plafond i.v.m. de laagdikte die er wordt aangebracht. In nieuwbouwwoningen worden alle wanden vlak en schoon opgeleverd vanuit bouw. Dat betekent dat de wanden al vrij vlak en recht zijn. Het aanbrengen van dunpleister laag is voldoende om deze wanden sausklaar te maken.

De meeste nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig vanuit bouwer behangklaar opgeleverd maar niet helemaal egaal gemaakt. Het verschil tussen sausklaar en behangklaar zit in de vlakheid en oneffenheden. Sausklaar stucwerk is een egalere afwerking dan behangklaar stucwerk. Bij behangklaar stucen zijn de wanden niet egaal vanwege de vlakheid en oneffenheden in de wanden. Behangklaar maskeert meer oneffenheden en putjes in het stucwerk. Bij sausklaar stucwerk/ dunpleister zijn dan de oneffenheden en putjes in het behangklaar stucwerk afgewerkt en geëgaliseerd.

Een ervaren stukadoor doet er alles aan om scheurwerk in het stucwerk te voorkomen, maar het is echter niet altijd zo makkelijk als het klinkt. Scheuren in stucwerk ontstaan in de meeste gevallen door de werking van de constructie van een woning. Dit treedt voornamelijk op als er grote temperatuurverschillen ontstaan. De meest voorkomende scheurvorming zijn die in een aanbouw of uitbouw, maar ook in nieuwbouwwoningen komt dat vaak voor.

Scheuren die voorkomen in stucwerk of dunpleister kunnen makkelijk gerepareerd worden. Scheuren in het stucwerk zijn ongevaarlijk en gemakkelijk op te lossen. Deze brengen de constructie niet in gevaar. Vaak ontstaan ze door de werking van de muren na de bouw.

Als u woning behangklaar opgeleverd wordt en als de ondergrond oneffenheden bevat, niet egaal is of als de op de wanden en plafond een grove structuur heeft zoals spachtelputz of spackspuitwerk en u wilt de wanden glad laten stucen en mooi strak schilderen/latex spuiten dan is altijd een laag dunpleister nodig. Als u de wanden en plafond direct over de bestaande ondergronden gaat schilderen of latex spuiten en u wilt de oneffenheden plaatselijk bijwerken dan zullen de plekken die plaatselijk hersteld zijn altijd zichtbaar blijven door het schilderwerk of latex spuiten. Twijfelt u over de beste stucwerk afwerking voor uw nieuwbouwwoning? Neem gerust contact met StucDeal voor meer advies.

Dunpleister kosten voor nieuwbouwwoningen zijn € 9,50 per m2. Omdat dunpleister machinaal wordt gespoten en in een laagdikte van slechts 1 tot 3mm wordt aangebracht, is aanzienlijk goedkoper ten opzichte van traditioneel gips stucwerk. Voor stukadoren dunpleister aanbrengen met een airless spuitmachine betekent minder tijd en veel meters. Een stukadoor kan veel meer meters (m2) maken op een dag dan als het stucwerk met de hand zouden moeten aanbrengen. Dunpleister is zeer geschikte stucafwerking soort voor wanden van nieuwbouwwoningen. Dunpleister kost €9,50 per m2 exclusief btw.
U kunt via onze online offerte calculator direct zien hoeveel het totaal u gaat kosten.

Muren dunpleister kost € 9,50 per m2 exclusief btw.

Plafond dunpleister kost € 18,00 per m2 exclusief btw.

Muren dunpleister kost € 9,50 per m2 exclusief btw. Plafond dunpleister kost € 18,00 per m2 exclusief btw.

Wanneer de voorschouw heeft plaatsgevonden vindt binnen ca. 3-4 weken de definitieve oplevering van de nieuwbouwwoning plaats. Bij nieuwbouwwoningen is lastig om een definitieve planning te maken aangezien u nog niet precies weet wanneer de definitieve opleveringsdatum van uw woning is. In dat geval maken wij samen met u een flexibele schatting voor de verwachte opleveringsdatum. In de meeste gevallen heeft u 2 of 3 weken voor definitieve oplevering een vooroplevering van uw woning. Op die dag hoort u van de aannemer wat de definitieve oplevering gaat worden en kunt u ons informeren om de planning definitief te maken.

Uiteraard probeert StucDeal al zijn klanten zo snel mogelijk van dienst te zijn. Omdat er vaker vertragingen optreden met opleveringen in de nieuwbouwprojecten proberen wij hier met de bewoners zo flexibel en ruimdenkend mee om te gaan. Start en einddatum van de werkzaamheden kunnen soms 2-3 dagen uitlopen. Uiteraard zijn wij niet de enige partij die werkzaamheden gaat uitvoeren in uw woning en is het dus heel belangrijk dat u werkzaamheden door elkaar heen laat verlopen. Zo geven wij de voorkeur aan een volledig lege woning zonder dat daar werkzaamheden worden uitgevoerd door andere bedrijven. Het is sowieso nooit handig om de werkzaamheden van diverse bedrijven te strak op elkaar te plannen.

Nieuwbouw Buren Collectiviteitskorting

StucDeal geeft collectiviteitskorting bij nieuwbouwprojecten. Nieuwbouwcomplexen of appartementen worden vaak per blok of per wijk opgeleverd. De toekomstige bewoners beginnen dan aan hetzelfde traject, namelijk in de afbouwfase. StucDeal biedt buren collectiviteitskorting vanaf 5 woningen voor stucwerk en latex spuiten.

Heeft u en uw toekomstige buren interesse in een buren collectiviteitskorting? Neem dan gerust contact op met StucDeal.

Even snel bereken wat het kost?

Door gebruik te maken van onze calculator kunt u snel bereken wat het allemaal gaat kosten en gelijk een vrijblijvende offerte aanvragen voor de geplande werkzaamheden.

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?


  Borrendammehof 14
  1069 ZG Amsterdam
  KVK nummer: 61612839